Voleybol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

02-09-2022 17:02
Voleybol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

Voleybol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

Voleybol, genellikle altı oyuncudan oluşan iki takım tarafından oynanan bir takım sporudur. Dünyada futbol ve basketbol kadar popüler olan oyunun en önemli ekipmanı toptur. Voleybol topu olmadan voleybol oynamak mümkün değildir.

Oyunun amacı, topu filenin üzerinden atmak ve puan kazanmak için diğer takımın sahasına düşmesini sağlamaktır. Voleybol topunun yapısı oyuncunun performansı üzerinde çok etkilidir. Voleybolda oyuncunun ve oyunun verimliliğini arttırmak için kaliteli toplara ihtiyaç vardır. Bu nedenle voleybol topunun işlevsel ve ergonomik tasarıma sahip olması gerekir.

Voleybol topu hem antrenman hem de maç esnasında kullanıma uygun seçenekleri ile karşımıza çıkar. Uluslararası Voleybol Federasyonu’nun (FIVB) belirlediği ölçü, ağırlık ve numaralara göre üretilir. Aşağıda özelliklerine göre voleybol topu çeşitleri sizler için listeledik.

Malzeme, Panel Sayısı, Ağırlık ve Ölçüsüne Göre Voleybol Topu Çeşitleri

Malzeme, Panel Sayısı, Ağırlık ve Ölçüsüne Göre Voleybol Topu Çeşitleri 

Voleybol topu nasıl olmalıdır sorusu aklınızı kurcalıyor olabilir. Eğer bir voleybol topu alacak ama hangi topun size uygun olacağını bilemiyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz. 2 çeşit voleybol topu vardır. İşte karşınızda malzeme, panel sayısı, ağırlık ve ölçüsüne göre voleybol topu çeşitleri;

  1. 1.5 Numara Voleybol Topu: 65-67cm çevre; 260- 280 gram ağırlık, 0,300/0,325 kg/cm2 iç basınca sahiptir.
  2. 2.4 Numara Voleybol Topu: 65-67cm çevre; 200-220 gram ağırlık, 0,255 kg/cm2 iç basınca sahiptir.

5 numara voleybol topu uluslararası standartlar için uygun olan voleybol topudur. Kadın ve erkek sporcuların kullanıma uygundur. 4 Numara voleybol topu mini voleybol topu olarak tanımlanır. Ağırlık olarak 5 numaradan daha hafiftir ve 9-13 yaş arasındaki çocukların kullanabileceği bir voleybol topu çeşididir.

Her iki çeşit voleybol topu da 8 ile 18 panelli olarak üretilebilmektedir.

Yapısına Göre Voleybol Topları

Yapısına Göre Voleybol Topları 

Voleybol topu dikişli ya da yapıştırma olarak 2 yapıda üretilir. Dikişli voleybol topu; panelleri el ile birbirine dikilerek üretilir. Ayrıca bu dikişli voleybol topları makine ile de üretilmektedir. Yapıştırma voleybol topu panellerin birbirine ve alt katmana yapıştırılması ile elde ediliyor. Her iki voleybol topu da profesyonel maçlarda tercih edilen ideal toplardır.

Oynanacak Sahaya Göre Voleybol Topları

Oynanacak Sahaya Göre Voleybol Topları 

Voleybol 2 farklı sahada oynanabilir. Yani 2 çeşit voleybol vardır. Bunlardan biri iç saha ikincisi ise plajdır. İç saha voleybol topu; plaj voleybol topu olarak üretilen ürünlerin dışındaki tüm toplardır. 5 numara ve 4 numara olarak üretilir. Plaj voleybol topu ise 5 numaradır ve FIVB standartlarına göre 65-67cm çapında, 260-280 gr ağırlığında ve 0,225 kg/cm2 iç basınca sahiptir.

Markalarına Göre Voleybol Topu Fiyatları

Markalarına Göre Voleybol Topu Fiyatları 

Voleybol topu bir çok farklı markanın ürünleri ile karşımıza çıkar. En çok tercih edilen voleybol topu markaları arasında Mikasa Voleybol Topu, Molten Voleybol Topu, Selex Voleybol Topu, Altis Ve Hattrick gibi markalar bulunmaktadır.

Ucuz voleybol topu arayışı içinde iseniz markaların indirim günleri ve avantajlı tekliflerini sunduğu dönemleri takip edebilirsiniz. Spordamarka olarak en kaliteli voleybol topu markaları en uyun fiyat seçenekleri ile sizlere sunuyoruz. Markalarına göre voleybol topu fiyatları için hemen linki tıklayıp tek tıkla satın alabilirsiniz.

Hemen web sitemizi inceleyin ve kaliteli voleybol topu markaları ve modellerini en uygun fiyata satın alın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.