Voleybol Filesi Satın Alma Rehberi

06-09-2022 15:54
Voleybol Filesi Satın Alma Rehberi

Voleybol Filesi Satın Alma Rehberi

Voleybol filesi, bir oyuncunun ihtiyaç duyduğu en önemli ekipmandır. Oyunun çok önemli bir parçasıdır. Voleybol filesi olmadan voleybol oynamak mümkün değildir. Bu nedenle ihtiyacınıza uygun voleybol ağı seçmelisiniz.

Ev tipi, plaj, havuz, bahçe, ayaklı, taşınabilir ve mini seçenekleri ile bir çok voleybol filesi bulunmaktadır. Bu yazıda, bir voleybol ağı satın almanın tüm yönlerini ele alacağız. Bu kılavuz, eviniz veya dış mekan kullanımınız için kaliteli bir voleybol ağı satın almanıza yardımcı olacaktır,

O zaman başlayalım.

Voleybol Filesi Çeşitleri Nelerdir?

Voleybol Filesi Çeşitleri Nelerdir 

Voleybol filesi çeşitleri kullanacağınız sahaya, zemine ve ölçüye göre şekillenebilen voleybol ekipmanıdır. çok farklı voleybol filesi çeşitleri bulabilirsiniz. Aşağıda her yaşa ve kitleye uygun voleybol ağı modelleri bulunmaktadır.

  1. 1. Ayaklı Voleybol Filesi

Ayaklı voleybol filesi iç ve dış mekanlar için kullanıma uygun seçeneklere sahiptir. Yere sabitlenebilen modelleri ve seyyar modelleri mevcuttur. Ayaklı voleybol filesi çeşitlerinde fileyi taşıyan ayakların güçlü ve sağlam olması gerekir. Herhangi bir asılma sonucu devrilmemesi esastır. Bu nedenle kaliteli ve dayanıklı ürünleri tercih etmenizi öneririz.

  1. 2. Portatif Voleybol Filesi

Portatif voleybol filesi bir diğer adı ile taşınabilir voleybol filesi modelidir. Farklı bir çok saha için uyumlu modellere sahiptir. Seyyar olduğu için bir sahadan diğerine taşınabilir. Monte edilse bile sökülüp bir başka sahada veya zeminde kullanılabilir. Çok amaçlı voleybol fileleri arasında yer alır.

  1. 3. Havuz Voleybol Filesi

Havuz voleybolu için özel olarak tasarlanan bu modelde sabitleme ipleri vardır. Bu ipler ile havuz voleybol filesi havuzun uygun yerlerine sabitlenir. 6 yaşından büyük herkes için uygun seçeneklere sahiptir. Ergonomik tasarımı sayesinde kullanımı ve montajı kolaydır. Yüzer malzemelerden imal ediği için de suda batmaz. Havuz voleybolu keyfini çıkarmak için idealdir.

  1. 4. Plaj Voleybol Filesi

Plaj voleybolu filesi kumsalda ya da ormanlık alanda istediğiniz yere kurabileceğiniz bir voleybol ağıdır. Plajda iki direk arasına asılabileceği gibi ormanda ya da kumsalda 2 ağaç arasında da bağlanabilir. Oldukça pratik ve portatif bir üründür. Söküp taşıyabilir ve başka yerlerde kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından etkilenmesini önlemek için %100 polyamid ipten üretilmektedir.

  1. 5. Mini Voleybol Filesi

Mini voleybol filesi çocuklar için üretilen bir file çeşididir. Okul turnuvaları ve antrenmanları için voleybol sahalarında kullanıma uygundur. Çocukların boyuna ve yaşına uygun model seçenekleri bulunmaktadır. Yarışma filesi olarak da bilinen bu ürün Yarı sahası 6 x 6 metre, tam sahası 12 x 6 metre ölçülerde sahalar için kullanılır. YarışmaMini Voleybolu file yüksekliğikız ve erkekler için 2,05 cm’dir.

  1. 6. Bahçe Voleybol Filesi

Bahçe voleybol filesi evinizin bahçesi için tercih edebileceğiniz bir seçenektir. Portatif bir üründür. Açılır kapanır yapısı ile söküp başka yere taşıyabilirsiniz. Kullanmayacağınız zaman kaldırabilir oyun oynayacağınız zaman asabilirsiniz. Seyyar olduğu için bahçenizin her yerine konumlandırmanız mümkündür. Evinizde keyifle spor yapmak için ideal bir seçenektir.

  1. 7. Okul Tipi Voleybol Filesi

Okul tipi voleybol filesi ilk, orta, lise ve üniversite öğrencileri için tasarlanan okullarda ders, antrenman, turnuva ve yarışmalar için kullanılan voleybol ağıdır. Okul tipi voleybol filesi direkli olur. Yere sabitlenir ve öğrencilerin güvenliği için sağlam bir şekilde monte edilmelidir. Öğrencilere sporu sevdirmek ve hayatlarına değer katmak için her okulda olması gereken bir spor ekipmanıdır.

Voleybol Filesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Voleybol Filesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir 

Voleybol filesi alırken dikkat etmeniz gereken bir çok şey var. Oyunun kaliteli ve zevkli bir şekilde oynanması için sağlam bir fileye ihtiyacınız var. Voleybol filesi sürekli sert top darbelerine maruz kalacağı için filenin esnek ama darbe dayanımı yüksek olması gerekir.

Oyun keyfinizi en üst seviyede tutmak için doğru voleybol ağı seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Bu sayede daha profesyonel bir performans sergileyebilirsiniz. Profesyonel voleybol fileleri 10x10cm ya da 12x12cm göz aralıklarına sahip olur. Profesyonel voleybol filesi ölçüleri 1metre genişlik ve 9,50 cm uzunluğa sahiptir. File bantları 5cm genişliğinde olur ve filenin gevşemesini engeller ve fileyi gergin tutar.

Ayrıca indoor ve outdoor olmak üzere 2 çeşit voleybol filesi vardır. Bazı voleybol fileleri iç mekan sahaları için kullanıma uygundur. Bu nedenle dış mekanda ve kötü hava şartlarında kullanılamaz. Bazı voleybol filesi çeşitleri ise outdoor kullanıma uygundur. Kötü hava koşullarından ya da güneşin zararlı etkilerinden etkilenmez.

Tüm bu koşulları dikkate alarak en doğru voleybol filesini tercih edebilirsiniz.

Voleybol Filesi Yüksekliği Neye Göre Belirlenir?

Voleybol Filesi Yüksekliği Neye Göre Belirlenir 

Voleybol filesi yüksekliği cinsiyete ve yaşa göre belirlenir. Boy farkına bağlı olarak erkekler için voleybol filesi yüksekliği 2,43m iken kadınlar için 2,24m olarak hesaplanır.

Her iki köşenin yüksekliği de eşit olmak zorundadır. Voleybol filesinin her iki kenarı da aynı yükseklikte olacak şekilde monte edilmelidir. Bu sayede adil bir saha kurulur. Sahanın her iki yanındaki filelerin ölçüsü arasındaki fark 2cm’yi geçemez.

Voleybol Filesi Ölçüleri Nedir?

Voleybol filesi ölçüleri 1metre genişliğe sahip iken, 8,5 – 9 metre uzunluğa sahiptir. İki kenar arasındaki yükseklik farkı en fazla 2cm olabilir.

En Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Voleybol Fileleri

En Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Voleybol Fileleri 

Voleybol filesi satın alma rehberi içinde belirttiğimiz gibi voleybol filesi satın alırken bir çok farklı alternatifi ve amacına uygun seçenekleri tercih etmelisiniz. Web sitemizde en kaliteli ve uygun fiyatlı voleybol filesi fiyatları sizlere sunulmaktadır.

Ayaklı, ayaksız, seyyar, plaj, okul, mini olmak üzere farklı seçeneklerin farklı fiyatları vardır. Spordamarka.com u inceleyerek en beğendiğiniz voleybol filesi çeşidini satın alabilir ve oyun keyfini çıkarabilirsiniz. Hemen sayfamızı inceleyin ve kaliteli voleybol filesi çeşitlerini en uygun fiyata satın alın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.