Voleybol dizliği nasıl olmalıdır?

12-09-2022 14:36
Voleybol dizliği nasıl olmalıdır?

Voleybol dizliği nasıl olmalıdır?

Voleybol, top başta olmak üzere bir çok ekipman ile oynanır. Top oyunun temel ekipmanıdır. Voleybol topunun dışında oyuncu ekipmanları da bulunmaktadır. Bunlar arasında voleybol dizliği oldukça önemlidir. Voleybol dizliği antrenman ve maç esnasında voleybolcuların sakatlanmasını önlemek amacı ile kullanılan bir ekipmandır. Voleybolcular, çarpma sırasında yaralanmaları önlemek için dizlik giyerler.

Voleybol dizliği esnek, nefes alabilen, terlemeyi önleyen ve sıvı tutmayan özellikte olmalıdır. 

Öyleyse voleybol dizlik bedeni nasıl ölçülür, voleybol dizliği ne işe yarar, nasıl takılır ve nerede satılır sorularının yanıtları için içeriğimizi inceleyebilirsiniz. İşte karşınızda voleybol dizliği satın alma rehberi.

Tüm voleybol ekipmanları için hemen tıkla...

Voleybol dizlik bedeni nasıl ölçülür?

Voleybol dizlik bedeni ölçerken diz çevreniz baz alınır. Buna göre;

  • ·XS bedeni için diz çevresi 30 ile 32 cm arasında olur.
  • ·S beden için diz ölçüsü 32 ile 35,5 cm arasında olur.
  • ·M beden için diz çevresi 35,5 cm ile 39,5 cm arasında olur.
  • ·L beden için diz ölçümü 39,5 cm ile 41,5 cm arasında olur.

Voleybol dizliği ne işe yarar? 

Voleybol sürekli zıplama, atlama ve ani hamlelerin yapıldığı bir spordur. Bu da dizinizin oyun boyunca birçok kez yerle temas etmesine neden olabilir. Ayrıca voleybol genellikle sert veya kapalı bir kortta oynandığından bu, dizin sık sık hasar veya yaralanma riskiyle karşı karşıya kalmasıyla sonuçlanabilir.

Voleybolda neden dizlik takılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Voleybol dizliğinin işlevi ani düşme ve darbelerde dizin zarar görmesini engellemektir. Antrenman ve maç esnasında voleybol dizliği takılmalıdır. Çünkü voleybolcular sürekli sıçradığı için düşme ihtimalleri oldukça yüksektir. Sert düşüşler sporculara zarar verebileceği gibi diz eklemlerinin hasar almasına sebep olabilir. Bu nedenle voleybolda koruyucu dizlik kullanmak gerekir.

Diz çok karmaşık bir yapıdır ve yaralanmaya karşı çok hassas olduğundan, yaralanmayı önlemeye yardımcı olmak için uygun koruma önlemini almak önemlidir.

Voleybol dizlikleri çevreleyen kaslar ve bağlar için temel koruma sağlar ve ayrıca voleybolcuların maruz kaldığı sıyrıklara, darbelere ve morluklara karşı koruma sağlar.

Kaliteli bir voleybol dizliği, dizinizi desteklemenin yanı sıra performansınızı da arttırmaya yardımcı olacaktır. Oyunda dizinizin yaralanmasından korkmanız oyun performansını kötü anlamda etiler. Lakin voleybol dizliği ile hamle yapmaktan korkmazsınız. Bu da sizi oyunda bir adım öne taşır.

Voleybol dizliği nerede satılır?

 

Voleybol dizliği satın almak istiyorsanız öncelikle bedeninizi öğrenmeniz gerekir. Yukarıda voleybol dizliği beden ölçüleri hesaplamasında kendi bedeninizi seçtikten sonra voleybol dizliği satın alabilirsiniz.

En iyi voleybol dizliği satın almak istiyorsanız web sitemizi inceleyip tek tıkla satın alabilirsiniz. Voleybol dizliği fiyatları markadan markaya ve modelden modele değişiklik göstermektedir. Eğer sizde uygun fiyatlı yetişkin voleybol dizliği arıyorsanız tek yapmanız gereken web sitemizi incelemektir. Kadın voleybol dizliği ev erkek voleybol dizliği olmak üzere herkese uygun seçenekleri ile en kaliteli voleybol dizlikleri Spordamarka.com’da sizleri bekliyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.