Terletmeyen, Su Geçirmez Yağmurluk Nasıl Seçilmelidir?

09-12-2019 14:55
Terletmeyen, Su Geçirmez Yağmurluk Nasıl Seçilmelidir?
Yağmur meraklısı kişiler, yağmur yağmaya başladığında kuru kalmak istersiniz. Giysiyi tanımlamak için kullanılan teknik terimlerin sayısıyla, tam olarak aradığınızı bulmak çok zor olabilir. İhtiyaçlarınız için en iyi yağmurluk nasıl bulacağınıza dair hızlı bir kılavuzu sizler için hazırladık.Suya dayanıklı kumaşlar, kısa süre boyunca hafif yağmura dayanabilen dayanıklı bir su itici kaplama ile üretilmiştir. Suya dayanıklı bir işlemle püskürtülen naylon ve polyester gibi malzemeler %100 su geçirmez değildir ve sonunda şiddetli yağmur altında sizi ıslayabilirler. Su geçirmez teknoloji, suyun nüfuz edemediği anlamına gelir. Su geçirmez kumaşlar, iç kısımları tamamen kuru tutarken sabit ve şiddetli yağışa dayanabilir. Ürünlerde kullanılan daha yaygın su geçirmez membranların bazıları GORE-TEX, eVent, Hyvent ve DryQ'dur. Farklı markalar farklı teknolojiler kullanır, böylece GORE-TEX ile aynı faydaları sağlayan diğer membranları daha düşük maliyetle bulabilirsiniz.Suya dayanıklı, Dayanıklı Su Geçirmez (DWR) teknoloji yüzeyleri genel olarak tüm yağmurluk ürünlerine sprey olarak uygulanır. Dış kumaşı kaplamak için kullanılırlar ve nüfuz etmek yerine, su damlar ve giysiyi sarar. GORE-TEX, membran, astar ve dış tekstil ürünleri içeren 2 veya 3 katmanı birleştirir. GORE-TEX membranı, havanın ve terin çıkmasına izin verirken yağmur ve karın girmesini önleyen küçük gözenekli ince bir tabakadır. Bu katmanlar, dış etkenlere dayanacak şekilde yapılmış dayanıklı ve nefes alabilir bir malzemelerden bir araya gelerek üretilmektedir. Yağmurluk ararken göz önünde bulundurulması gereken ilk şey, onu kullanmayı planladığınız yerdir. Sizin için en iyi yağmurluk, mutlaka en çok para harcadığınız ürün olmayacaktır. Bu bir ihtiyaç meselesidir. Standart bir yağmurluk mu arıyorsunuz, yoksa daha teknik bir şey mi arıyorsunuz? Şehirde işler yapmak için mi yoksa hafta sonu seferlerinde dağlara götürmeyi planlıyor musun? Amaçlanan kullanımı anladıktan sonra, göz önünde bulundurmak istediğiniz sonraki şey yağmurluk katmanı sayısıdır: 2 kat, 2,5 kat ve 3 kat seçenekleri mevcuttur. Üç seçenek kendi içerisinde laminat ve bir kaplama veya membran içeriyor. 3 katmanlı yapı, ek dayanıklılık için genellikle ek bir kumaş veya tekstil içerecektir ve fiyatı diğerlerine göre daha pahalı olmaktadır.

Su Geçirmeyen Yağmurluk, Terletmeyen Yağmurluk Yapısı ve Çeşitleri Nelerdir?


  • 2 Katmanlı Yağmurluklar

Kentsel ve seyahat tarzı yağmur ceketleri genellikle 2 katlıdır. Şehirde dolaşmak için daha makul fiyatlılar ve kaliteli ürünlerdir. Ancak, genellikle koltuk altı havalandırması bulunmuyor, bu yüzden yüksek yoğunluklu aktiviteler için ideal olmayacaktır.

  • 2,5 Katmanlı Yağmurluklar

2,5 katmanlı yağmurluklar, yüksek yoğunluklu aktiviteler için daha iyi donanımlıdır. Ek havalandırma için kol çukuru fermuarları vardır ve genellikle 3 katlı ceketlerden daha hafif ve paketlenebilirler. Temel ve ağır iş arasında bir şeyler arayan bir açık hava meraklısıysanız, 2.5 katlı yağmurluk ceketler sizin için ideal ürünlerdir.

  • 3 Katmanlı Yağmurluklar

3 katlı yağmurluklar oldukça teknik tasarlanmış ve genelde daha pahalı ürünlerdir. Bu ceketler en kötü koşullara dayanacak şekilde daha ağır ve daha dayanıklı halde üretimi sağlanmıştır. Teknik yağmurluklarda kullanılan en yaygın membran GORE-TEX'dir. Bununla birlikte, bazı markalar rüzgar ve yağmurla savaşmak için kendi teknolojilerini geliştirdi bunlardan bazıları eVent, Hyvent ve Dry.Q. ürünlerdir. Doğada zaman geçirme, en sert havalarda yüzleşme eğilimi varsa, 3 katmanlı yağmurluk mükemmel bir seçimdir.

Cepler, yeni bir yağmurluk için alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bir özelliktir. Sırt çantanız varsa, Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro Yağmurluk kolay erişimli göğüs ceplerine sahiptir, böylece hareket halindeyken telefon veya başka bir malzemenizi kolayca alabilirsiniz. Daha fazla cep, teknik gezilerde harikadır, ancak şehirde dolaşmak için basit bir yağmurluk arıyorsanız, daha az cep bulunan bir şey daha iyi bir seçenek olabilir. Bisiklet sürücüleri yüksek efor harcadıkları için nefes alabilen bir yağmurluk modeli seçmelidir. Yelken gibi hava ve su ile birebir temasta yapılan sporlarda kullanılan yağmurlukların sadece koruması yeterli değildir. Aynı zamanda hızlı kuruyan, kullanıcının hareketini kısıtlamayacak kadar esnek, rüzgârlara karşı koruyucu bir şapkaya sahip ve dayanıklı kumaştan üretilmiş olmalıdır. Kumaş kaplama yağmurluk modelleri; yazın seyahat etmeyi seven gezginler, kuş gözlemcileri ve yürüyüş yapanlar tarafından sık sık tercih edilir. Doğa yürüyüşü yapanların giymesi gereken yağmurluk modelleri, su geçirmez olması gerektiği gibi sağanak yağmurun sizi engellememesi için hızlı bir şekilde kurumalıdır. Bileklerinize kadar uzun olması gereken bu yağmurluk modeli koruyucudur. Ayrıca, sırt çantanızı içine alacak şekilde geniş bir hacmi de olmalıdır. Koşu yapmayı seviyorsanız, giyeceğiniz yağmurluğun kol altlarında havalandırma boşlukları yer almalıdır. Böylece hava dolaşımı artar ve terlemenizi önler.

Detay : spordamarka.com/kategori/spor-malzemeleri

Laminat içeren yağmurlukların tavsiye edildiği kullanıcılar;
  • Sırt çantasıyla seyehat edenler
  • Dağcılar ve benzeri
  • Koşucular veya bu spor gibi farkı aktivite yapanlar
  • Bisiklet sporları yapan kullanıcılar
  • Kürekçiler veya bunun gibi efor sarf edilen sporlar
  • Macera seyahati yapanlar

Kumaş kaplama içeren yağmurlukların tavsiye edildiği kullanıcılar;
  • Sırt çantasıyla seyahat edenler ve uzun yürüyüşlere çıkanlar
  • Gezginler
  • Kuş gözlemcileri
  • Olta ile balık tutmaya gidenler
  • Formda kalmak için yürüyüşe çıkanlar

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.