Tekmelik Nasıl Takılır?

25-10-2019 15:11
Tekmelik Nasıl Takılır?

Futbolu iyi oynadığınızdan şüphemiz yok ama siz de biliyorsunuz ki; halı saha dediğimizde amatör futbolculardan hatta arada oynamayı beceremeyenlerden oluşan takımlar ve oyuncular karşımıza çıkabiliyor. Halı sahada en az profesyonel maçlardaki gibi ciddi sakatlanmalarda yaşanabiliyor. Buna önlem olarak

  • tekmelik
  • dizlik
  • bilek korumalıklarını
öneriyoruz.

Tekmelik Nedir? Tekmelik Nasıl Takılmalıdır?


Tekmelik, futbolcuların çoraplarının (tozluklarının) altına taktıkları

  • dış kısmı sert plastik,
  • iç kısmı ise eva türü yumuşak bir malzemeden
yapılmış olup oyuncuların kaval kemiklerini korudukları ekipmandır. Futbol oynarken ayak bölgesine gelen darbeleri soğutarak sakatlıkların azalmasını sağlar. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘nda ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlükleri’ne bağlı müsabakalarda kullanılması zorunlu bir ekipmandır.

Ürünü İncele : spordamarka.com/kategori/tekmelik

 


 

 

 

Tekmelik Çeşitleri ve Boyutları Nelerdir?


Nike, Delta, Adidas, Yukon, Slazenger gibi ünlü markalar tekmeliklerin boyutlarını S – M – L boyutlarında yapmaktadırlar. Yalnız yerli üreticiler " Büyük Boy " ve " Küçük Boy " olmak üzere iki şekilde beden ölçüsü vermişlerdir. Bunlardan büyük olanı Yetişkin futbolcuların takabileceği tekmelik çeşididir, küçük boy tekmelikler ise 8 – 12 yaş grubu futbolcular için ideal tekmelik çeşididir.



En iyi Tekmelik Hangisidir ?


Tekmelikler yapılarına göre ikiye ayrılır. Bunlardan birincisi

 

  • bileklikli tekmelikler ve ikincisi
  • bileksiz, bilekliği olmayan tekmeliklerdir. Çoğu amatör sporcu bilekliği olmayan daha küçük ve rahat takılabilen bileksiz tekmeliği tercih etse de bizler sizlere bileklikli tekmelikler tavsiye ediyoruz. Çünkü bilek boyutu olarak daha yüksek ve bileğe takıldıktan sonra yerinden oynama riski olmayan bir kemer ile ayak bileğini de koruyacak şekilde tasarlanmıştır.

En iyi Tekmelik Modellerini ve diğer spor ekipmanlarını incelemek için; Spordamarka.com

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.