Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

03-01-2020 09:09
Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?
Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabınızın temizliği hem sağlığınız açısından hem de dış görünüm açısından size katkı sağlayacaktır. Kirli ayakkabılar sosyal açıdan da rahatsızlık vermektedir. Peki bir ayakkabı nasıl temizlenmelidir? Ne gibi yollar izlenilmelidir, bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz…

Çoğu kişi ayakkabısını temizlemek için makineye atıp yıkıyor, makine ile yıkama kolaylığı güzel elbette ama ayakkabınızın deforme olma açısından kullanım ömrünü azaltacaktır. O yüzden ayakkabılarınıza özenerek titiz bir şekilde, söz konusu spor ayakkabı ise diş macunu ve diş fırçası ile temizlemek daha sağlıklı olacaktır. Diş macunu ile ayakkabı temizleme teknikleri oldukça etkilidir.
 

Sararan Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir ?



Kendinizi rahat ve özgüvenli hissettiğiniz ayakkabılarla gün boyu farklı aktiviteleriniz oluyor. Sevdiğiniz ayakkabıların ilk günkü gösterişli halini koruması için temizliğinin de doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Bunun için beyaz ayakkabılarınızı temizlerken ilk önce mutlaka tozunu almayı unutmayın. Kuru bir bez ile tozunu alabilirsiniz.

Beyaz ayakkabılarınızı ilk günkü gibi bembeyaz yapmayı amaçlıyorsanız, bunun için yumuşak bir diş fırçası ve diş macununa ihtiyacınız olacaktır.

Diş macununu fırçanıza çok fazla sürmeyecek şekilde koyabilirsiniz. Daha sonra yumuşak fırçanız ile ayakkabınızın beyaz kısımlarında bastırmadan oval şeklinde ayakkabınızı temizleyebilirsiniz. Daha sonra nemli olmayan bir bez ile ayakkabınızın üzerindeki macunları temizleyin. Ayakkabınızın ne kadar temiz göründüğüne beyazın etkisine yeniden tanık olacaksınız. Ayakkabınızın temiz görünmesi ve parlaması için sizlere bir önerim daha olacak; Hafif nemli bir beyaz bezin üzerine Cif Krem sıkın aynı bez ile ayakkabınızı nazikçe ovalayın. Daha sonrasında ayakkabınızı temiz bir bez ile silebilirsiniz, ayakkabınızı doğal şekilde kurumaya bırakın kısa sürede kuruyacaktır.
 



Ayakkabı Nasıl Parlatılır ? Diş Macunu ile Süet Ayakkabı Temizleme Teknikleri Nelerdir?



Severek aldığınız süet ayakkabınızı giymeye cesaret edemiyor musunuz? Süetin zor bir materyal olduğunu hepimiz biliriz. Oluşan çiziklere su kullanmadan müdahale etmek ayakkabımız açısından daha sağlıklıdır. Süet ayakkabının çiziklerini yumuşak bir fırça ile çok hafif bir şekilde macun ile yüzeye baskı yapmadan oval bir şekilde fırçalarsak çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz. Daha sonrasında ise kurulamasını yumuşak bir bez yardımı ile yapabiliriz. Ayakkabılarınızı leke ve izlerden korumak için ayakkabınızın üzerinde etiketi bulunan kullanma talimatından da yardım alabiliriz. Fırça ile çıkaramadığınız lekeleri süet ayakkabılar için özel olarak üretilmiş silgilerle çıkartabilirsiniz. Süet silgisi bulamadıysanız, herhangi bir kalem silgisi de işinizi görecektir.
 

Süet Ayakkabılar Lekelerden Nasıl Korunmalıdır?


  • Süet ayakkabılarınızı her kullanımdan sonra süet fırça ile temizleyin.
  • Yağmurlu havalarda süet ayakkabı giymekten kaçının.
  • Mürekkep gibi inatçı lekelerden kurtulmak için kendi çabanızla ayakkabınızın süet dokusunu yıpratabilirsiniz, bu yüzden böyle lekelerde ayakkabınızı bir ayakkabıcıya temizletebilirsiniz.
  • Su geçirmeyi ve leke oluşumunu önleyici sprey kullanabilirsiniz.


Beyaz Ayakkabı Temizleme Yolları


  1. Beyaz Sirke
  2. Karbonat
  3. Aseton
  4. Sıvı Şampuan


Beyaz Sirke

Beyaz sirke, temizlik için geleneksel ve etkili bir malzemedir. Özellikle ayakkabıların tabana yakın olan lastik kısımlarını birkaç damla sirke yardımıyla temizleyip farkı görebilirsiniz.

Karbonat

İlk olarak spor ayakkabınızın bağcıklarını çıkarın ve çamaşır makinesinde yıkayın. İsterseniz sabun yardımıyla bağcıklarınızı elinizle de yıkayabilirsiniz. Ardından sabun, karbonat ve su karışımını bir kapta hazırlayın. Bulaşık sabunu en etkili çözümü almanızı sağlayacaktır. Ardından ayakkanınızın iç ve dış kısmını bir diş fırçası yardımıyla iyice ovun. Ardından ayakkabınızı iyice durulayın. Fazla ıslaklığı bir havlu yardımıyla alabilirsiniz. Ardında tamamen kuruması için ayakabınızı güneş gören bir yerde bekletin, farkı göreceksiniz.

Aseton

Ayakkabınızın lastik kısmındaki kiri, aseton yardımıyla kolayca temizleyebilirsin. Bunun için sünger ve diş fırçasını kullanabilirsiniz. Aseton ile beyaz ayakkabılarınız ilk görünüme kavuşturun.

Sıvı Şampuan

Spor ayakkabı temizliğinde en pratik ve işe yarar yöntem sabun ve eski bir diş fırçasıdır. Ayakkabınızda bir yağ lekesi var ise ve bunu çıkartmak istiyorsanız önce temiz bir kıyafet parçası ya da eski bir diş fırçası bulun. Elinizdeki en yumuşak şampuandan biraz dökün sonra sıcak su yardımıyla iyice lekeyi ovun. Çıktığını göreceksiniz.

Mağazanın beyaz spor, günlük giyim, bayan spor ve tüm ayakkabı çeşitlerini incelemek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız; spordamarka.com/kategori/ayakkabi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.