Okul İçin Futbol Topu Tavsiyesi

18-11-2019 13:08
Okul İçin Futbol Topu Tavsiyesi
Futbol toplarının futbol karşılaşmalarında kullanılabilmeleri için belli bir standartlara uygun olmaları gerekmektedir. İşte futbol topunun standartları şöyledir;
  • Futbol topunun çevresi: 70 cm (en az 69 cm olmalı)
  • Kullanılan malzeme: Sert deri veya başka uygun malzemeden yapılmış ve yuvarlak olmalıdır.
  • Ağırlığı en çok : 450 gr. En az ise 410 gr olmalı.
  • Basıncı : santimetrekareye 600-1100 gram arasında olmalıdır.

Adidas, Nike, Voit marka futbol topları öncelikle dikişli ve dikişsiz olmak üzere 2 gruba ayrılır.

KULLANICI GRUBUNA GÖRE TOPLAR 1 – 4 ve 5 NUMARA BOYLAR OLARAK SINIFLANDIRILMIŞTIR.


Futbol Topu Ölçüleri ve Özellikleri


Kullanım özelliğine göre de çim saha, halı saha ve toprak veya sert zeminler için uygun olan modeller üretilmiştir. Futbol topu satın almadan önce tüm bu kriterlerden bir değerlendirme yaparak kullanacağınız zemin ve istediğiniz özellik konusunda satıcıya danışabilirsiniz.

  • 1 Numara toplar: Çocuk grubu için üretilmiş daha küçük toplardır.
  • 4 numara toplar: Genellikle halı sahalarda kullanılan standart topların 1 boy küçük olanıdır.
  • 5 numara standart futbol topları: Uluslararası yüm müsabakalarda kullanılan futbol toplarıdır.

Adidas genellikle dikişsiz lazer yapıştırma teknolojisi ile üretim yapmaktadır. Bu özellik sayesinde topa istenilen hareketin verilmesi ve top kontrolü daha kolay ve kişiselleşmektedir.

Futbol topları ile yetişkinler antrenman ve maç topu olarak 5 numara futbol toplarını tercih etmektedir. Bu toplar standart olarak 68,5-69,5 cm. çevre ve 420-445 gram arası ağırlığa sahiptir. Bu futbol topları 12 yaş ve üzeri sporcular için üretilmekte olup bahsedilen standartlar fifa tarafından belirtilmektedir.

4 Numara futbol topları ise 8 ila 12 yaş arası sporcular için üretilen 63,5-66 cm çevresi olan, 350- 390 gram arası ağırlığa sahip toplardır.

3 Numara futbol topları ise 8 yaş altı sporcular tarafından tercih edilmesi gereken toplardır. Bu topların çevresi 61-62 cm çevreye sahiptir. Ağırlık olarak da 3 numara futbol topları 320 ila 350 gram arasında olmalıdır.


Futbol toplarında marka olarak okullar tarafından en çok tercih edilen Molten ve Selex marka toplar ağırlıklı olarak çalıştığımız top modelleridir. Bunun yanında Mikasa, Busso, PumaAltis, Hattrick gibi top markaları da çalıştığımız ürünler arasındadır. 


Futbol Topu Modelleri ve Fiyatlarını incelemek için; spordamarka.com/kategori/futbol-topu

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.