Koşu Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

22-12-2019 17:08
Koşu Ayakkabısı Nasıl Seçilir?
Yerel koşu mağazanızdaki sayısız seçenek arasından en uygun ayakkabıyı bulmak her zaman kolay değildir. Mutlu bir müşteri olarak mağazadan çıkmanızı sağlamak için, ayakkabının topuktan tırnağa doğru oturduğundan ve koşu adımlarınızla birlikte düzenli ve rahat hissettiğinden emin olmanız gerekir. Bununla birlikte, koşu ayakkabısı seçimi yaparken bugün size yardım etmek için buradayız. Herkes için mükemmel bir koşu ayakkabısı olmasa da, bu ipuçları sizin için mükemmel bir koşu ayakkabısı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Ayağınızı yeni bir koşu ayakkabısına koymadan önce, önümüzdeki birkaç yüz mil boyunca sizinle birlikte olacak olan ayakkabıların tüm küçük ayrıntılarını ve ayakkabı alım sürecinde neler olacağını bilmek faydalı olacaktır. Son olarak, en konforlusundan parkurlar için en iyisine, en sevdiğiniz koşu ayakkabısına karar veriniz. Bir koşu ayakkabısı seçerken yalnızca bir faktörü göz önünde bulundurursanız, doğru bir seçim yapamazsınız. Uygun olmayan bir koşu ayakkabısı sadece koşu deneyiminizi acı verici hale getirmez, aynı zamanda potansiyel yaralanmalara yol açabilir.
Bir ayakkabı ayağınız ile ne kadar iyi uyuyorsa, koşucular olarak o kadar rahat hissedersiniz. Bu sadece kilometrelerinizi daha keyifli hale getirmekle kalmaz, bazı araştırmalar ayakkabıların yaralanma riskinde rol oynadığını belirtmektedir.

Geleneksel olarak düşünüldüğü zaman koşu ayakkabınızın bedeninizden daha büyük bir boyuta sahip olması gerekti savunulur. Egzersiz sırasında ve sonrasında kan akışının artması ve şişmenin artması sonucunda ayaklarınız genişler, bu nedenle koşu ayakkabılarınız daha büyük olması gerekmektedir.


Koşu Ayakkabısı Seçme Adımları


Uygun ayakkabı boyutunu bulmak rahatça koşmak için esastır ve bu seçim 3 kolay adımda yapılabilir: 
  • Adım 1: Ayak ölçünüzü ölçün.
  • Adım 2: Ayakkabı bedeninizi almak için bir beden çizme çizelgesi kullanın.
  • Adım 3: Ayakkabının ayağınıza doğru oturduğundan emin olun.

İhtiyacınız olan malzemeler: bir kağıt parçası veya karton, bir şerit metre veya cetvel ve bir kalem. Şimdi sırası ile adımları takip edelim.
  • Sert ve düz bir yüzey bulun ve kağıdı zemine koyun.
  • Koşarken giymeyi planladığınıza benzer çoraplar giyin. Kağıdın üzerinde ayakta durun.
  • Vücudunuzu ayağınızın üstünde tutarak, tüm ayağınızın dışına ince bir çizgi çizin. Çizgiyi çizerken kalemi yere dik tutun.
  • Ayak iz süreniz boyunca dikey olarak ölçün. İşte bu sizin ayak uzunluğundur.
  • Ayak izlerinizin en geniş kısmı boyunca yatay olarak ölçün. Bu sizin ayak genişliğinizdir.
  • Bu adımları diğer ayağınız için tekrarlayın ve koşu ayakkabınızın bedenini belirlerken daha büyük ayak ölçümlerini kullanın.

Bu ölçülerden sonra ayakkabı uyum tablosu kullanarak bulduğunuz uzunluk ve genişlik ile ayakkabı numaranızı bulabilirsiniz.
 

Ayakkabı Uyumunuzu Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?


Düzgün bir şekilde oturan bir koşu ayakkabısı, ayak parmaklarının etrafındaki kıkırdak bölgesi ile topukta ve orta ayakta rahat hissettirmelidir.Ayakta dururken, ayağınızın yanlarında ve parmakların çevresinde başparmağınızı aşağı bastırarak uygun uzunluk ve genişlik olup olmadığını kontrol edin. İyi bir uyum, başparmağın tam anlamı ile düz bir şekilde olması gerektiğidir. Ayakkabının arkasını tutun ve topuklarını kaldırmaya çalışın. Hareket yok denecek kadar az olmalıdır.
Koşu Ayakkabıları diğer spor ayakkabılar gibi görünebilir, ancak koşmanıza yardımcı olacak özel teknoloji ve tasarım özellikleri içerirler. Koşarken ayağınız yere basar ve her adımda aynı şekilde çalışır. Spor ayakkabının aksine, koşu ayakkabısı, şok emilimine yardımcı olmak için özel yastıklama ve daha kolay bir şekilde ilerletmenize yardımcı olacak tasarım özellikleri sunarak, bu tekrarlayan hareketlerden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için tasarlanmıştır.
Ayaklar koşarken yayılma eğilimindedir. Ayrıca gün boyunca biraz şişme eğilimindedirler, bu nedenle öğleden sonra veya akşam ayakkabılarınızı denemek daha doğru bir uyum sağlayabilir. Ayağın ayakkabıya oturmasını sağlamak için ayağınızın ucu ile ayakkabının ucu arasında yaklaşık bir başparmak genişliği olmalıdır.
Ayakkabı, ayağınızın çevresine rahatça sarılmalıdır. Sıkışmamalı veya özensiz olmamalı ve ayağınız ayakkabının platformuna ortalanmalıdır.
Bazı ayakkabılar dar veya geniş bir ayağa daha iyi uyum sağlayabilir. Bazı ayakkabılar daha geniş veya dar beden seçeneklerinde bile mevcuttur. Koşu ayakkabıları akılda belirli amaçlar için tasarlanmıştır. Ne tür koşu yapmak istediğinize bağlı olarak koşu ayakkabılarınızı seçmelisiniz.

  • Günlük koşu ayakkabısı
  • Çok yönlü seçenek Çoğu insanın yaptığı tüm koşuları idare edebilir. En dayanıklı
  • Hafif koşu ayakkabısı
  • Daha hızlı egzersizler veya yarışlar için en iyisi. Günlük ayakkabılardan daha az dayanıklı
  • Patika koşu ayakkabısı
  • Kirli alanlarda çalışmak için en iyisi. Tipik olarak daha dayanıklı bir malzemeye sahipZor koşullarda kullanılabilir.
    Koşu ayakkabısı söz konusu olduğunda, daha yüksek bir fiyat etiketi genellikle daha fazla teknoloji ve konfor özellikleriyle bağıntılıdır, ancak bu koşmanın tadını çıkarmak için en pahalı ayakkabıları satın almanız gerektiği anlamına gelmez. Benzer bir şekilde, çok ucuz bir çifti seçmek, ayakkabıların akılda tutulacak şekilde tasarlanmadığı ve üzerlerinde gelen talepleri karşılayamayacağı anlamına gelebilir.Attack Sport Türkiye’nin en iyi spor malzemeleri imalatçısı ve tedarikçisi firmadır. Daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi inceleyiniz ve bizimle iletişime geçiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.