Halı Saha Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

28-10-2019 10:06
Halı Saha Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Futbol izleyicisiyle, oynayıcısıyla pek çok tutkunu olan bir spor dalıdır. Futbol maçında oynarken giyebileceğiniz forma modelleri, ayakkabı modelleri ve aksesuarlar olarak geniş bir yelpazeye sahip ekipmanları bulunmaktadır. Seçtiğiniz ayakkabı ve kıyafet sizleri maçlarda konsantrasyonunuzu müspet mana da fazlası ile etkileyecektir. Bu yüzden kendinizi hangi ekipmanda rahat hissediyorsanız o ekipmanı seçmeniz sizin için futbolu faydalı ve keyifli hale getirecektir.

 

İyi Bir Halı Saha Ayakkabısında Hangi Özellikler Bulunur?


Halı saha ne kadar amatör bir spor olarak gözükse de profesyonelliğe giden ilk adımdır. Halı saha çim sahaya göre daha sert bir zemine sahip olduğundan sakatlanma riski halı sahada daha fazladır. Bu yüzden halı saha maçlarında dişli kramponlar giymemek sakatlanmalar açısından önemlidir. Halı saha zemininin sert oluşundan bahsetmiştik. Zemin sert olduğundan bacak ve eklemlerinize daha fazla iş düşecek ve yorulacaksınız. Bu yüzden halı saha ayakkabı modellerinden esnek tabanlı halı saha ayakkabı çeşitleri işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır. Dana derisinden üretilen halı saha ayakkabı modelleri suni deriye göre daha çok nefes alır ve kullanım ömrü daha fazladır. Dana derisi doğal bir deri türü olduğundan sağlıklı modeller olduğunu belirtmeliyiz. Tabi oynadığınız pozisyona göre de ayakkabı seçimi önemlidir.

  • Hız gerektirecek kanat veya farklı bir pozisyonda oynuyorsanız dana derisi sizi zorlayacaktır.
  • Böyle pozisyonlar için kanguru derisinden olan futbol ayakkabısı modellerini tercih etmenizde fayda olacaktır. Çünkü kanguru derisi hem esnekliğiyle hem de hafifliğiyle ayağınızda ayakkabı yokmuş gibi hissetmenizi sağlayacaktır.



Ürün İncele : spordamarka.com/kategori/futbol-ayakkabi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.