Futbol Şortu Nasıl Olmalıdır?

12-09-2022 15:04
Futbol Şortu Nasıl Olmalıdır?

Futbol Şortu Nasıl Olmalıdır?

Her sporda olduğu gibi futbolunda kendine özel şortları vardır. Bu şortlar antrenman ya da maç esnasında forma altına giyilebilir. Futbol şortu her futbolcu tarafından tercih edilen lig ya da amatör fark etmeksizin her maçta kullanılan bir futbolcu ekipmanıdır.

Tüm futbol ekipmanları için hemen tıkla... 

 

Futbol Şortlarını Özel Yapan Nedir?

Futbol Şortlarını Özel Yapan Nedir 

Futbol şortları her takım için özel olarak tasarlanır. Maç esnasında sahadaki her futbolcu bu şortları formalarının bir parçası olarak giyer. Sadece kalecinin şortu takımın geri kalanından farklıdır. Çoğu sporda olduğu gibi futbolda da şortlar takımın rengi, amblemi ve tasarımını içerir. Maç esnasında giyilen şortlarda oyuncunun takım numarası ve amblemi yer alır. Antrenman sırasında, rengi ne olursa olsun her tür futbol şortu giyilebilir.

Futbol şortlarını diğer spor şortlarından ne ayırır?

Futbol şortlarını diğer spor şortlarından ne ayırır 

Futbol şortları tipik atletik şortlardan daha hafif olacak şekilde tasarlanmıştır. Futbol, hızı ve çevikliği ön plana çıkaran, hafif ve esnek şort ihtiyacını oldukça önemli kılan bir oyundur. Ayrıca terin ve suyun şortta kalmasını önlemek için genellikle nem emici özelliklerle yapılırlar. Futbol şortları birkaç farklı uzunlukta üretilse de, ancak genel olarak ortalama atletik şorttan biraz daha kısa olmaktadır.

Futbol Şortu Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Futbol Şortu Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir 

Futbol şortu ararken aşağıdakileri göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz;

  • ·Hangi uzunlukta futbol şortu arıyorum?
  • ·Hangi beden bana uygun?
  • ·Futbol şortu için ne kadar bütçe ayırabilirim?
  • ·Özel tasarım ya da renge ihtiyacım var mı?

Boyunuz, kilonuz ve vücut yapınıza göre farklı futbol şortları ile karşılaşacaksınız. Burada futbol şortunun uzunluğuna bedeninize göre karar vermeniz gerekmektedir.

Futbol şortu alırken tasarım, dizayn ve duruş sizin için ne kadar önemlidir? Standrt düz bir şort sizin işinizi görüyorsa özel tasarımlara çok fazla bütçe ayırmanıza gerek kalmayacaktır.

Tüm bu maddeleri göz önünde bulundurarak web sitemizden kendinize özel size hitap eden futbol şortu modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Bir futbol şortunda olması gereken özellikler nelerdir?

Bir futbol şortunda olması gereken özellikler nelerdir

  • · Dayanıklılık
  • ·Konfor
  • ·Hafif
  • ·Nefes alabilir
  • ·Takım ile uyumlu
  • ·Uygun fiyatlı

Futbol şortunun sürtünmeye, aşınmaya ve darbelere karşı dayanıklı olması gerekir. Bu sayede daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Ayrıca konforlu yapısı ile oyunda hareket kabiliyetinizi arttıracaktır. Hafif bir şort olması daha hızlı hareket etmenizi sağlar. Nefes alabilen yapısı ile nemi ve teri içine hapsetmez. Bu sayede vücudunuzda ıslaklık olmayacaktır. Profesyonel ya da amatör fark etmeksizin futbol şortlarının takım ile uyumlu olması ekip arkadaşlarınızı ayırt etmenizi kolaylaştıracaktır. Son olarak bütçenize uygun bir şort seçerek kendinizi futbol maçına hazırlayabilirsiniz.

Futbol Şortu Çeşitleri Nelerdir? 

Futbol şortları kadın, erkek ve antrenman şortu olmak üzere 3’e ayrılır;

  1. 1. Erkekler için futbol şortları

Erkek futbol şortları erkek futbol maç ve liglerinde tercih edilir. Ayrıca halı saha maçları için de erkek futbol şortu kullanılır. Bu şortlar basketbol ve voleybol şortları ile benzerlik gösterir. Kadın şortlarından daha uzun olurlar.

 

  1. 2. Kadınlar için futbol şortları

Kadınlar için futbol şortları kadın futbol maçlarında tercih edilir. Kadın futbol şortuerkelerinkinden daha kısa ve hafif olur. Nemi ve teri dışarı atma özelliğine sahip olurlar. Sporcu konforu için en üst seviyede kalitede olmalıdır.

  1. 3. Futbol antrenman şortu

Futbol antrenman şortları maç dışında ısınırken veya antrenman esnasında kullanabileceğiniz giyim ürünüdür. Antrenman şortları da maç şortları gibi, hafif, kullanışlı, nefes alabilen ve uzun ömürlü bir yapıya sahip olmalıdır.

 

Futbol Şortu Markaları Nelerdir?

Futbol şortu markaları dediğimiz zaman akla bir çok marka gelmektedir. Bunlar arasında Nike futbol şortu en çok tercih edilen ve satın alınan markadır. Renk olarak ise araştırmalara göre beyaz futbol şortusıklıkla tercih edilir. Bunun sebebi sıcak havayı yansıtması ve terlemeyi önlemesidir.

Erkek futbol şortu markaları içinde Adidas ve puma Nike’ın ardından en çok tercih edilen markalar olmaktadır. Lakin bu markaların fiyatları diğer makalara göre daha yüksektir. Eğer bütçenize uygun futbol şortu modelleri arıyorsanız UHLsports, Umbro, Tryon ve Diadora gibi markaların şortlarını tercih edebilirsiniz.

En Şık Futbol Şortu Modelleri En Ucuz Fiyata Spordamarka.com’da

Web sitemizde Nike futbol şortu başta olmak üzere bütçenize uygun bir çok futbol şortu seçeneği bulunmaktadır. Geniş beden aralığı ve renk seçeneği ile tarzınıza uygun futbol şortu markaları ve modelleri tek tıkla sizlerin oluyor. Hemen sayfamızı inceleyin ve en şık futbol şortu modelleri içinden size uygun olanı satın alın. Eğer sizde futbol şortu ucuz arıyorsanız tek yapmanız gereken web sitemizi incelemektir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.