En İyi Pilates Minderi Hangisi?

26-10-2019 17:22
En İyi Pilates Minderi Hangisi?

"Yoga matları, pilates minderi, jimnastik minderi ne kadar kalınlıkta olmalıdır? Pilates minderi dokusu nasıl olmalı? Fitness ve jimnastik için ideal mat modelleri hangileridir?Bunlar ve bir çok sorunun cevabını bu yazımızda bulacaksınız!

 

Sporcuların kendi ağırlıklarını kullanarak yaptıkları spor dallarının olmazsa olmaz parçası olan;

  • spor minderi,
  • fitness,
  • yoga,
  • jimnastik,
  • pilates gibi pek çok spor dalında kullanılır.

Sert zeminlerde işinizi zorlaştıracak spor hareketleri için yumuşak bir zemin sağlayan yoga, jimnastik ve pilates minderi hem sizleri beden olarak destekleyecek hem de sizi güvende hissettirecek, egzersizlerinizi daha iyi bir şekilde yapabilmenizi sağlayacaktır.

 



 

Detay : spordamarka.com

 

 

Pilates Minderi Hangi Malzemeden Yapılır?

 

Yoga ve pilates matları genel olarak sünger, köpük gibi malzemelerin veya plastikvinil, kauçuk gibi materyallerin kaplamasıyla üretilir. Bu spor minderleri her bir spor dalı için farklı boyut ve kalınlıklarda tasarlanmaktadır.

 

 

 

Spor için hangi matı veya minderi tercih etmeliyim ?

 

Eğer yoga yapacaksanız hareketlerinizin daha kolay olması ve sakatlanma riskinin daha az olması için sizlere 5 ila 8 mm kalınlığındaki yoga matı modellerini tercih etmeniz de yarar olacağını söylemek istiyoruz.

Dengenin ön planda olduğu yoga sporlarından yapacaksanız 3 ila 5 mm kalınlığındaki spor minderi modelleri işinizi daha kolaylaştıracaktır. Yoga için spor minderi dokusu da önemlidir, kaymaz olmasına dikkat edin ve PVC’ye ek olarak TPE (elastomer termoplastik köpük) modellere öncelik verin.

Pilates egzersizleri yapacaksanız sizin için en ideal pilates minderi kalınlığı 10 ila 16 mm arasındadır. Yumuşak bir dokusu olan pilates minderi tercih etmeniz omurganızda masaj etkisi yaratır. Bu yüzden yumuşak bir pilates minderi modelini tercih etmelisiniz.

 

Jimnastik sporu yapanlar için zıplama hareketleri fazla olduğundan düşüşlerde sakatlanmaları en aza indirgeyecek kalın ve sert mat modelleri seçmelerini tercih etmekteyiz.
 
En Kaliteli Pilates - Egzersiz Minderi Modelleri ve Fiyatlarını Hemen incele : spordamarka.com/kategori/pilates

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.