Basketbol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

02-09-2022 17:14
Basketbol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

Basketbol Topu Markaları, Çeşitleri ve Fiyatları

Basketbol, insanların oynamaktan zevk aldığı popüler bir spordur. Adından da anlaşılacağı gibi, bu oyun bir top, bir saha ve topu rakiplerinin potasından geçirmeye çalışan oyunculardan oluşur.

Basketbol, amacın sahada bir çember içinden topu geçirmek ve böylece puan kazanmak olduğu bir spordur. Her biri beş oyuncudan oluşan iki takım tarafından oynanır ve oyunun sonunda daha fazla puana sahip olan takım kazanır.

Gördüğünüz gibi basketbol oynamak için basketbol topu kullanılır. Basketbol topu olmadan oyunu icra etmek mümkün değildir. Basketbol topu yuvarlaktır. Turuncu, deri veya kauçuktan yapılmaktadır. Oyunda atış yapmak için kullanılır.

Ölçü, Ağırlık, Cinsiyet ve Numaralarına Göre Basketbol Topu Çeşitleri

 Ölçü, Ağırlık, Cinsiyet ve Numaralarına Göre Basketbol Topu Çeşitleri

Basketbol topu ölçülerine ve numaralarına göre 4 gruba ayrılır. Üretildikleri malzemelere göre ise 2 grupta incelenir. İşte karşınızda ölçülerine, ağırlıklarına ve numaralarına göre basketbol topu çeşitleri;

  1. 1.3 Numara Basketbol Topu: 56-57cm çevresi; 297-318 gram ağırlığı vardır.
  2. 2.5 Numara Basketbol Topu: 69,5-70,5cm çevresi; 396-453 gram ağırlığı vardır.
  3. 3.6 Numara Basketbol Topu: 72-75cm çevresi; 510-566 gram ağırlığı vardır.
  4. 4.7 Numara Basketbol Topu: 75-78cm çevresi; 567-650 gram ağırlığı vardır.

Yukarıda ölçü, numara, ağırlık ve çapına göre göre basket topu çeşitlerini bulabilirsiniz. 3 numara basketbol topu 5 ile 8 yaşındaki kız ve erkek çocuklar için uygundur. 5 numara basketbol topu 8 ile 11 yaşındaki kız ve erkek çocukları için uygundur. 6 numara basketbol topu 14 yaş üstü kız çocukları ve kadınlar için uygundur. 7 numara basketbol topu ise 14 yaş üstü erkekler ve yetişkin beyler için uygundur.

Gördüğünüz gibi her yaş grubuna ve cinsiyete uygun basketbol topu çeşitleri bulunmaktadır. Uluslararası organizasyonlarda ve profesyonel basketbol maçlarında kadınlar için 6 numara erkekler için ise 7 numara basketbol topu kullanılır. Uluslararası basketbol federasyonu (FIBA) tarafından bu ölçüler belirlenmektedir.

İdeal Basketbol Topu Ağırlığı Nedir?

İdeal Basketbol Topu Ağırlığı Nedir 

İdeal basketbol topu ağırlığı için net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü basketbol topunun kullanılacağı saha, sahanın zemini, oynayacak kişilerin gücü kişi için ideal basketbol topunun ağırlığını belirler. Bu noktada 3,5,6 ve 7 numara toplar için belirlenen ölçüler ve ağırlıklara göre seçim yapmanızı öneririz. En doğru basketbol topu seçimi bu ağırlıklara uygun seçimler ile olacaktır.

Basketbol Topu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Basketbol Topu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Basketbol topu alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri topun kalitesidir. Ergonomik tasarımlı, kaliteli yüzeye sahip ve zıplama oranı mükemmel olan basketbol topları oyuncu performansını en üst seviyeye çıkarır.

Outdoor ya da indoor basketbol sahaları için tercih edeceğiniz toplar farklıdır. Örneğin Açık alan basketbol sahalarında basket oynayacak iseniz topun ağırlığının hava direncine uygun olması gerekir. Bu nedenle açık alanda basketbol oynayacak iseniz kauçuk basketbol topu; kapalı alanda basketbol oynayacak iseniz deri basketbol topu tercih etmeniz gerekir.

Hap Niteliğinde Bilgi; İdeal basketbol topunun 1,8 metre yüksekliğinden bırakıldığı zaman 1,3 metreye kadar zıplaması gerekir. Bu profesyonel maçlar için geçerli basketbol topu sıçrama oranıdır.

Markalarına Göre Basketbol Topu Fiyatları

Markalarına Göre Voleybol Topu Fiyatları 

Basketbol topu markaları oldukça fazladır. Her markanın üretimde kullandığı malzemeye göre basketbol topu fiyatları değişir. Malzeme kalitesi markaların basketbol topu fiyatları üzerinde etkilidir.

En çok bilinen basketbol topu markaları arasında Spalding Basketbol Topu, Molten Basketbol Topu, Hattrick Basketbol Topu, Altis Basketbol Topu, Delta, Vertex, Nike gibi markalar dikkat çekmektedir.

Basketbol topu 7 numara ve 6 numara bu markaların kaliteli üretimleri sonucunda profesyonel maçlar için kullanıma uygun şekilde üretilmektedir.

Basketbol topu ağırlığı, top numarası, kauçuk ya da deri oluşu basketbol topu fiyatları üzerinde etkilidir. Ucuz basketbol topu arayışında olmanız kalitesiz bir top alacağınız anlamına gelmez. Basketbol topu markaları bazı dönemlerde indirimler ile basket severleri mutlu etmektedir.

En uygun seçenekleri ile markalara göre basketbol topu fiyatları web sitemizde sizleri bekliyor.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.