Basketbol Filesi Satın Alma Rehberi

06-09-2022 16:15
Basketbol Filesi Satın Alma Rehberi

Basketbol Filesi Satın Alma Rehberi

Basketbol, dünyanın en popüler sporlarından biridir. Michael Jordan'dan Kobe Bryant'a hayran olunacak çok sayıda basketbolcu var. Yıllardır okullarda, kolejlerde ve profesyonel liglerde oynanmaktadır.

Basketbol 5’er oyunculu iki takım, bir top, çember ve fileden oluşan bir spordur. Amaç, 46 cm çapında ve sahanın her iki ucuna monte edilmiş bir çemberden topu geçirmektir. Maç sonunda basketbol filesinden en çok topu geçiren takım oyunu kazanır.

Gördüğünüz gibi basketbol filesi oyunun en önemli ekipmanıdır. Bugün sizlerle basketbol filesi satın alma rehberi paylaşacağız. İçeriğin sonunda ihtiyacınız en uyun basketbol filesi çeşidini kolaylıkla seçip satın alabileceksiniz.

O zaman başlayalım.

Basketbol Filesi Çeşitleri Nelerdir?

Basketbol Filesi Çeşitleri Nelerdir 

Basketbol filesi kullanım alanlarına bağlı olarak bir çok farklı materyalden üretilir. İç ve dış sahalarda oynanabilen basketbol için dış koşullara dayanıklı ya da iç mekan kullanımına uygun fileler üretilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sizin için en uyun basketbol filesi çeşidini satın almaktır.

  1. 1.Demir basketbol filesi

zincir basketbol filesi 

Basketbol filesi çeşitleri içinde en çok tercih edilen model demir basketbol filesi olarak karşımıza çıkar. Bir diğer adı ise demir basketbol filesi olarak bilinir. İp ile örülen basketbol filesi modellerine göre daha dayanıklıdır. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilen demir basketbol filesi hem iç hem de dış mekan koşullarına karşı dayanıklıdır. Güneşin zararlı etkilerinden etkilenmez ve kötü hava koşullarında paslanma ve oksitlenme yapmaz.

  1. 2.Örgü basketbol filesi

örgü basketbol filesi 

Örgü basketbol filesi floş ip ya da pamuk ipten örülür. Mavi, kırmızı ve beyaz gibi farklı renk alternatifleri ile kullanıcısını memnun eder. Topun çembere girdikten sonra hızlı bir şekilde yere düşüp oyunculara zarar vermesini önler. Darbe emici özelliği ile topun hızını keser ve yere yumuşak bir şekilde inmesini sağlar. Bu nedenle örgü basketbol fileleri çok dayanıklı ve kullanışlıdır. Açık ya da kapalı sahalar için uygun seçenekleri vardır. Pamuk ipten örülen potalar iç mekan, floş ipten üretilen fileler dış mekan basketbol sahası için uygundur.

Standart Basketbol Filesi Ölçüleri Nedir?

Standart Basketbol Filesi Ölçüleri Nedir 

Basketbol filesi ölçüleri 7mm ip kalınlığı, 4x4cm genişlik, 12cmx12cm göz uzunluğu ve 50cm göz aralığında olur. Basketbol potasının çeşidine bağlı olarak file ölçüleri de değişebilir. Eğer mini basketbol potası ve portatif basketbol potası kullanacak iseniz file ölçüleri çok daha küçük olacaktır.

Basketbol Filesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Basketbol Filesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir 

Basketbol filesi alırken öncelikle ‘’Basketbol filesi ne işe yarar?’’ sorusuna doğru yanıtı vermeniz gerekir. Bu nedenle basketbol filesi alırken öncelikle darbe emiciliğinin yüksek olması gerektiğine dikkat etmelisiniz. Çünkü basketbol topu fileden geçerken topu yavaşlatmalı ve hızını kesmelidir. Ayrıca oyuncu asılmalarına karşı dayanıklı ve esnek olmalıdır. Zamanla formunu kaybetmeyecek şekilde iç ve dış sahalara uygun olmalıdır.

Basketbol filesi alırken ipin yumuşak ve sert darbelerde canınızı yakmayacak şekilde olmasına dikkat ediniz. Zincir basketbol fileleri örgü filelerden daha riskli olduğu için genellikle tercih edilmemektedir. Örgü basketbol filesi daha güvenlidir.

Kaliteli ve Farklı Alternatifleri ile Basketbol Filesi Fiyatları

 Kaliteli ve Farklı Alternatifleri ile Basketbol Filesi Fiyatları

Basketbol filesi fiyatları tercih edeceğiniz filenin çeşidine, markasına ve özelliklerine bağlı olarak değişir. Farklı ürün seçenekleri kafanızı karıştırsa da Spordamarka.com web sitesinin kullanışlı arayüzü sayesinde en güzel basketbol filesi çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Web sitemizde listelediğimiz basketbol filesi çeşitleri iç mekan, dış mekan örgü ve zincir ipten oluşan seçenekleri ile farklı fiyat aralıklarına sahiptir.

Renk, malzeme ve boyut seçenekleri basketbol filesi ne kadar sorusuna farklı yanıtlar vermektedir. Size en uygun basketbol filesini satın almak için basketbol filesi satın alma rehberi inceleyin ve web sitemizden hızlıca basketbol filesi siparişi verin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.